Til toppen
Test av Härkila varmevest

Test av Härkila varmevest

Jegerbloggen tester Härkila Heat vest og gir deg sin vurdering.

I en verden hvor teknologien utvikler seg i rekordfart har også det anerkjente klesmerket fra Sverige kastet seg på ballen. De har utviklet en egen vest som gir deg komfort på post når kuldegradene kommer, eller kanskje når solen går ned en sen sommer kveld og du ikke er helt klar til å gå inn. Når jeg skriver dette så er det i all hoved sak fra en jegers perspektiv, men for all del, denne typen klær er gunstig for alle som ferdes ute i kulda. Selv har jeg testet den over en periode med mye jakt og flere måneskinnsnetter på post og må si at til den typen bruk er den helt fenomenal.  

Det finnes mange typer varmevester på markedet, men det er noen ting som gjør at jeg synes denne skiller seg fra de andre. Når man lager et slikt produkt må man tenke litt fremover, og ting må være gjennomtenkt for å henge med i svingene. Dette har svenskene klart her. Stilrent, godt å ha på seg, og gode funksjoner. 

  1. For det første er passformen utrolig god. Jeg har på meg vesten uten å føle meg klumpete, den ligger godt på kroppen og er veldig nøytral. Det er godt når man skal ha flere lag med klær på, og ikke vil se ut som en iglo som vandrer rundt. Så må det sies at den varmer godt selv uten at varmen er slått på. Det er egentlig deilig når man trenger det lille ekstra for å ikke fryse, men fortsatt ikke trenger hjelp fra varmen den kan gi. I bunn og grunn er dette et plagg som gjør godt selv uten at den er påslått. 
  2. Å kunne ta på seg en vest og vite at det er godt med strøm på den er også deilig. Her har de laget til en USB-kobling, slik at du kan bruke powerbank i stedet for tradisjonelle batterier. Jeg har brukt min med en 10.000mah powerbank som er polstret med et gummietui med logoen trykket på. Denne har 3 ulike utganger; 2 x USB, og 1 x USB C. Det er ikke et must å bruke Härkila sin egen powerbank, jeg har brukt flere som jeg har liggende hjemme hvor den største har vært på over 20.000mah. Det gir varme i lange tider.
  3. Så var det den innovative delen av vesten. Her kan du koble deg opp på egen app via Bluetooth, og styre vesten rett fra telefonen. Hvorfor er dette nødvendig da? Vel, for meg som jakter har jeg gjerne flere lag klær på meg og da kan det være godt å bare sette temperaturen via en app, i stedet for å lete opp knappen på selve vesten. I tillegg er det en lett app som er enkel å forstå. Man kobler seg helt enkelt opp og justerer tempen raskt og effektivt. Det er ikke en haug av menyer for å komme frem dit du skal osv.

     

Skulle det være slik at du er enda mer frostig enn de fleste, så kommer den i jakke også. Disse produktene kan varmt anbefales. Tenk på det du - her skal det i hvert fall ikke fryses! 

Med vennlig hilsen Joakim Pettersen, Jaktia PRO Team

// @Jegerbloggen

Härkila Heat Vest Willow Green/Black

Härkila Heat-vesten er en fôret vest med høy hals og integrerte varmemembraner som kan stilles inn til nøyaktig den temperaturen du ønsker. Den kan pakkes sammen i en medfølgende vanntett oppbevaringspose, som gjør det enkelt å ta den med seg på tur. Den blir dermed et opplagt valg som mellomlag til en rekke forskjellige jaktformer og friluftsaktiviteter i høst- og vintersesongen.
out12011112508-M

Härkila Heat Jakke Willow Green/Black

Härkila Heat-jakken er en fôret jakke med integrerte varmemembraner som kan stilles inn til nøyaktig den temperaturen man ønsker. Jakken kan pakkes sammen i en medfølgende vanntett oppbevaringspose, som gjør det lett å ta den med seg på tur. Den blir dermed et opplagt valg både som mellom- og ytterlag til mange forskjellige jaktformer og friluftsaktiviteter i kaldt vær.
out10011862508-M

Digitsole Varmesåle V7

Varmesåler - kan styres fra app på smarttelefon
ha005RD-3839-M

Pinewood Abisko Sitting Bag Suede Brown

En varm, vindtett og stille "sitte pose" perfekt for en som sitter på post.
pin1-58860241402-M