Til toppen

Isbor

Planlegger du å dra på isfisketur, men er usikker på hvilket isbor du bør velge? Vell, her kommer en liten oppsummering på hva du burde se etter.

Tradisjonelle (manuelle) isbor er det rimeligste alternativet og det enkleste å transportere / bære. Det er også denne formen for isbor som benyttes i konkurranse sammenheng ettersom motoriserte isbor i utgangspunktet ikke er tillatt. For deg som er ute etter å fiske etter mindre arter som abbor, mort, sik samt mindre røye og ørret er ofte et manuelt isbor det mest hensiktsmessige.

Diameter på spiralen avhenger helt av hvor stor fisk du skal fiske etter. Men selvfølgelig desto større diameter desto tyngre er det og borre. For fiske etter mindre fisk benyttes som regel 110-115mm isbor, for mellomstore arter 130-160mm isbor, mens man for de største individene (stor gjedde, lake, sjøfiske) 200-250mm isbor.

Når man passerer 160mm så vil jobben med å lage hull bli merkbart tyngre, så her er det mange som ser til motoriserte hjelpemidler. Enten så kan man benytte en drill-adapter sammen med en kraftig drill, men kanskje aller helst investere i en formålsbygget elektrisk isbor-motor fra Strikemaster. Spesielt når man skal opp i diameter som 200mm og 250mm spiraler, for her er det kun 24V eller 40V isbor-motorer som gjør jobben.

Sorter