Til toppen

Sako 85 Finnlight Stainless Gjenget

Produktnummer: sch117206-M
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

Kompakt, lett og elegant jaktrifle med fluted pipe.

Hvordan handle Våpen og registreringspliktige Våpenløp på jaktia.no

Benytt "Kontakt Butikk" knappen som du finner ovenfor. Hvis "Kontakt Butikk" knappen ikke er synlig må du først velge variant, eks: kaliber, i nedtrekks menyen.

Ved å trykke på "Kontakt Butikk"  vil du få opp et kontaktskjema. I kontaktskjemaet velger du hvilken Jaktia butikk du ønsker å kontakte. Fyll inn kontaktinformasjon (denne vil være ferdig utfylt dersom du er logget inn som kunde) og skriv din henvendelse i kommentarfeltet. Husk å huke av for om du ønsker å bli kontaktet via telefon eller E-post.

Du vil så bli kontaktet av din valgte Jaktia butikk om den videre kjøpsprosessen.

Om du ønsker direkte kontakt med en av våre butikker finner du kontaktinformasjon til alle Jaktias butikker på våre butikksider


SOLID OG DRIFTSIKKER!

Sako 85 modellene er en favoritt blandt våre premium rifler!
Hovedmål med alle Sako 85 rifler er optimal funksjonalitet, suveren kvalitet og varighet! De fleste har ett forhold til dette varemerket, og en av hovedårsakene tror vi er at de er ekstremt slitesterke. Låskassen er kanskje det mest spesielle med 85 modellen. Sluttstykke har tre låseklakker som låser direkte i pipen. Den er maskinert av ett stykke stål, som en av få i verden. 
Dette medfører stivhet i bolt og at hevarmen ikke kan knekke. Boltmuffen er serratert og produsert i stål. Bolten er også de viktigste delen av den kontrollerte matingen (RCS). 
Sako 85 har side skyvesikring som er lydløs og som sperrer alt i sikret posisjon. En liten knapp kan trykkes ned for at patronen kan tas ut i sikret tilstand. 
Låskassen er lav, som gjør at siktelinjen kommer nærmere senter av riflen. Den har integrerte spor for egen utviklede montasjer (Optiloc). Den leveres i 6 forskjellige størrelser som optimaliserer størrelsen etter kaliber. Alle Sako sine rifler har «moderne» kontrollert mating (RCS). Dette sikrer at patronen ikke kan «stuke» i kammerinngangen. Mekanisk utstøter, gjør ejeksjon av patronen alltid er god.
Den snart 100 år gamle fabrikken produserer alle Sako sine riflepiper. De er kaldhamret, kammer og riflestigning optimalisert til hvert kaliber. 
Med unntak av Deluxe og Safari modellene er det ingen refleksjon hverken på blånert eller rustfri variant. Pipene blir håndkronet og manuelt inspisert ved å se gjennom hver eneste pipe som går ut av produksjons hallen.  Presisjonsgaranti 5 skudd på under 1 submoa (2,908 cm på 100 meter)
Avtrekket er justerbart fra innsiden av magasin brønnen med en flat skrue. Kan justeres fra 1-2 kg. Sako sitt avtrekk er verdenskjent for å være meget presist og konsist. 
Sagt på godt norsk – like breaking glass. Avtrekkerbøylen er i stål på alle modeller med unntak av Carbonlight og Finnlight. 
De fleste modeller kan bestilles med «set trigger».
Magasinet kan lades ovenfra og er kryssmatet, som er en fordel for å få plass til så mange patroner som mulig (4-6 stk.) uten at det «stikker» på nedsiden av underbeslaget. 
Normalt kan dette skade kuler med ubeskyttet blys spiss, men siden mekanismen er av typen kontrollert mating vil dette være av mindre betydning. Magasinet har også låsing, som sikrer at det ikke faller ut.
Ergonomiske skjefter med god høyde i forhold til montering av kikkert. Alle synth skjefter har soft touch overflate og ekstra gumierte greps-flater i pistolgrep og forskjefte. 
Reimfestene er avtagbare og i rustfritt stål på stainless modellene.

SAKO 85 FINNLIGHT STAINLESS GJENGET M14x1

Lett og kompakt rifle med fluted løp gjenget M14x1. Avtrekkerbøyle i aluminium og lettere magasin enn andre Sako modeller. 

Kaliber: 6,5×55 / .308 Win / 30-06 er standard kaliber

 • Vekt: 2,8 kg
 • Løpslengde: 51 cm (6,5x55) 57 cm (.308win /30-06)
 • Riflestigning: 11″ (.308win /30-06) 8" (6,5x55)
 • Boltmekanisme
 • Stokkmateriale i glassfiberforsterket polymer
 • Monte carlo skjefte med gummierte grepsflater
 • Frittliggende pipe
 • Låsekasse frest for montasje
 • Uttagbart boksmagasin 5 + 1
 • Som tilleggsutstyr finnes ekstra 5-skudds magasin
 • RCS mating
 • Mekanisk utkaster
 • Direkte jaktavtrekk, justerbart (1-2 kg)
 • 3-punkts sikring
Les mer +
Generell Produktinformasjon
Leverandør Schou AS