Til toppen

Lamson Centerfire HD Eclipse

Produktnummer: 1352-100091-M
Lagerbeholdning:
Fra:

inkl. mva.

Et arbeidsjern av ei Lakse-snelle.!

Her har Lamson brukt allerede eksisterende og høyt elskede komponenter og teknologi fra andre snellemodeller i deres range for å skape en av de mest solide "no bullshit" lakse-snellene som noensinne har rullet ut av produksjonslokalene til Lamson.

Et velprøvd og velkjent HD ramme konsept med ei spole bygget for å maksimere kapasitet og line-retrieve. Bremsesystemet er hentet fra Cobalt serien og mange vil eniges om at det er det beste storfisk bremsesystemet Lamson har benyttet til dags dato. Bremsesystemet er kraftig og solid men oppleves silkemykt og responsivt. Det har en IPX8 klassifisering i vanntetthet som forelenger levetiden og gjør at man kan være trygg på at bremsen vil fungere som forventet uavhengig om den har fått seg en tur i elva eller ikke.

I motsetning til mange andre fluesneller hvor sveivhåndtaket kun er en liten tapp, så minner sveiva til Centerfire om at denne snella er bygget for stor fisk og tunge tak. En lang og kraftigere sveiv med et skikkelig rullelager. Bremsejusteringen er også tatt høyde for, hvor man her har en overdimensjonert og flutet bremseskrue som er enkel å komme til samt justere.

En kjekk detalj er at Lamson har utstyrt snella med samme klikk på innsveiv som på utras. Klikken er "hard" nok til at spolen holder seg dønn rolig selv ved kraftige bevegelser i stanga. Dette forhindrer at snella kan hente inn litt og litt line under kastebevegelser noe som kan være enormt irriterende.

Alt i alt en bombesikker lakse-snelle (og saltvanns snelle) til en langt lavere pris enn man skulle forvente. Men nå er det slik at pris blir en av fordelene når man velger ei snelle hvor produsenten har valgt å se til deres allerede eksisterende komponenter og teknologi.

Alle snellekomponenter er produsert i USA og montert i Boise, Idaho.


Modell Diameter Bredde Vekt anb Lineklasse Kapasitet
CenterFire HD 8 102mm 28mm 189g WF 7-8 WF8 + 230m 20lb
CenterFire HD 10 110mm 29mm 221g WF 9-10 WF10 + 230m 30lb
CenterFire HD 12 119mm 32mm 252g WF 11-12 WF12 + 270m 30lb


Viktig å vite:

  • Ikke fjern sveiva eller den to-hullede mutteren i midten av sveiva av noen grunn.
  • Sørg alltid for at lokket / hetta til nålelageret er stram, spesielt før du bruker snella for første gang eller etter at du har snudd retningen på sveiva. Sørg for å sjekke med jevne mellomrom at hetten sitter godt på; den skal alltid strammes godt for hånd, ikke bruk verktøy!
  • Bremse-systemet er laget å fungere smørefritt. Ikke bruk noen type olje eller smøremiddel i eller rundt bremsesystemet.
  • Trykkluft som kan kjøpes på boks er en kjekk måte å fjerne smuss som ikke går bort ved skylling av snella fremfor olje, WD40 eller lignende.
     
Les mer +