Til toppen
Fordeler med en jaktklokke!

Fordeler med en jaktklokke!

"Nice to have" eller et "must have?"

En klokke kan gjøre så mye mer enn å vise tiden. Den kan være til stor hjelp for deg som jeger. Både før, under og etter jakten. Les dette så forstår du hvorfor en smartklokke kan være en god investering.

 

AVSTAND OG RETNING TIL HUND

Med modellene Garmin Instinct og Garmin Fenix og innen rekkevidde for hundeenheten Alpha (10 m) kan du se opptil 20 hunder samt få avstand og retning til hver hund. Du blir dermed mer delaktig i jakten og kan forberede deg på når drevet nærmer seg.

OPPKOBLET VIA INREACH

Iblant er ulykken ute. Da kan det være bra å være koblet til på plasser der mobilnettet ikke dekker. Med en Inreach satelittenhet i ryggsekken kan klokken varsle og få kontakt med rednings­tjenesten via satelittnettverk.

BLI NÅDD, MEN IKKE FORSTYRRET

Klokken kan ta imot meldinger uten å forstyrre deg. Sånn at du ikke blir fristet til å ta opp mobilen for å sjekke og svare på SMS og mail – eller gå inn på Facebook. Det gjør at du unngår bevegelser som gjør at viltet ser deg så du mister vilt som kommer innenfor skuddhold.

KOORDINATER FOR KARTLEGGING

Med funksjonen «Save Location» kan du fortløpende og enkelt lagre lengdegrad og breddegrad samt navngi plasser med viltobservasjoner, der skudd avfyres eller lignende. Perfekt når du vil gå gjennom jakt­dagen i etterkant og kanskje skrive jaktdagbok.

SKYT LANGT MED KONTROLL

For deg som liker å skyte på langt hold finnes det tredjepartsapper for ballistikk. Det finnes også en dedikert Garmin modell som heter Fortrex 701, som har software fra Applied Balistics.

SOL OG MÅNE

Glem jakttabeller med instruksjoner om når jakten skal starte og avslutte. All denne informasjonen får du via en app i smartklokken. Du kan også se og lese månens faser.

NAVIGERE PÅ UKJENT MARK

Skjermen på klokka fungerer utmerket for navigering med det innebygde kartet. Veier, vann, høyder og annen informasjon er tydelig og sammen med kompassretning er det enkelt å navigere på ukjent mark.

SJEKK VÆRET

Din Garmin klokke kan hjelpe deg og holde deg oppdatert på informasjon om været, slik at du slipper overraskelser og uventede væromslag.

BETAL, HØR OG TREN

En Garmin klokke er meget anvendelig selv når du ikke jakter. Du kan betale med den (via Garmin Pay) og høre på musikk (Spotify og Deezer). Klokka kan også måle for eksempel tempo, avstand og puls. Perfekt om du vil trene kondisjonen for å få bedre utholdenhet og konsentrasjon til neste jakt.

JAKT I ANDRE TIDSSONER

I tillegg til å vise tiden har Fenix-modellen også timer, tidtaking og kan vise flere ulike tidssoner. Kjekt å ha hvis du har mulighet til å reise utenlands på jakt.