Til toppen
Hvordan bli jeger?

Hvordan bli jeger?

Har du lyst til å starte med jakt, men ikke helt vet hvordan du går frem? Her gir vi deg noen enkle tips til hvordan du kan komme i gang.

Hvordan starte med jakt?

Det første man må gjøre hvis man ønsker å starte med jakt er å ta jegerprøven. Den tar man gjennom sin lokale jeger- og fiskeforening. På Norges Jeger- og Fiskerforbund sine hjemmesider kan du finne oversikt over når de ulike lokallagene holder kurs. Et jegerprøvekurs holdes av godkjente instruktører og går over flere kvelder med både praktisk og teoretisk opplæring. Kurset avsluttes med en liten eksamen før du blir registrert som jeger i jegerregisteret. Alle norske statsborgere kan ta jegerprøven fra og med det året man fyller 14 år. 

I Norge er vi svært priveligerte med jakt og fangst både til havs, til skogs og til fjells. Å høste av naturen er en livsstil og en interesse som har sittet i ryggmargen vår gjennom generasjoner av år. Og for de aller fleste er jakt en del av vår tradisjon, vårt felles verdigrunnlag og en fritidsinteresse som verdsettes høyt. 

I filmen under forklarer Jaktia PRO Team Joakim deg enkelt hvordan du går frem dersom du ønsker å starte med jakt.