Til toppen

Guideline Ni1 Kit 9' #5 - Fario 4/6

Produktnummer: gui106949
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

Meget lettkastet fluefiske-kit som er laget spesielt med tanke på de som skal begynne med fluefiske

Guideline Ni1 er en av de mest gjennomtenkte fluefiske kombinasjonene noensinne. Alt er nøye gjennomtenkt for å passe perfekt for de som er i startfasen av sin fluefiske-karriere og som ikke ønsker å legge en større første gangs investering i utstyret.

Ni1 er en fluestang som er bygget med en snillere aksjon enn dyrere og raskere stenger, men den har fremdeles en veldig moderne feeling. Lette stangemner hvor krafta er plassert litt dypere slik at stengene ikke krever like god teknikk og timing, men man kjenner fremdeles at toppen jobber og hjelper kasteren med presisjon. I motsetning til mange andre noe rimeligere fluestenger på markedet så vil også Ni1 være en fluestang som skiller seg ut i forhold til at den hjelper fiskeren til å tilvenne seg mer moderne aksjoner man normalt finner i dyrere stangmodeller. Rimeligere stenger har ofte bydd på problemer i forhold til at de har en så markant annerledes aksjon og kraft enn dyrere modeller at fiskeren ofte har tilvent seg et muskelminne som kompliserer overgangen når det først skal investeres i en dyrere stang. Ni1 derimot vil belønne de samme kaste-ferdighetene som belønnes når man kaster med dyrere stenger, men den vil ikke straffe mangel på teknikk og timing på samme måte som dyrere stenger.

Ni1 settet er utstyrt med Guideline sin FAVO snelle. En lett, sterk og god snelle som også brukes av mange erfarne fluefiskere ettersom den tilbyr nøyaktig hva man ønsker, som er en lav vekt samt en god og jevn brems.

For å gjøre settet komplett så har guideline valgt å utstyre det med sin Control 3.0 line. Som navnet sier så er denne lina spesielt utviklet for å gi fiskeren så god kontroll som mulig, Lina har en relativt kort klumpdel hvor vekta er skjøvet mer mot bakdelen (baktaperingen) av klumpen. Dette gjør at man har en tidlig og god kontakt med lina som gjør det lettere for fiskeren å «finne» vekta til lina under kast. Dette er også en line som grunnet sin oppbygging fungerer utmerket for å lære seg vannkast i trangere situasjoner, noe som er nettopp det lina som regel brukes til av mer erfarne fiskere.

Alt i alt så er dette Ni1 settet trolig det beste nybegynner settet vi har sett på markedet noensinne. Et sett som vil forenkle det å lære seg fluefiske ettersom det vil være belønnende når man treffer med teknikk og timing, men det gir også fiskeren mye spillerom når teknikken ikke sitter helt som den skal. Settet fungerer også utmerket i en rekke fiskesituasjoner og egner seg god til både vanlig overhåndskast og forskjellige typer vannkast.


Spesifikasjoner:

  • Klasse: #5
  • Stanglengde: 9 fot (270cm)
  • Antall deler: 4-delt
  • Transporttube: Corduratrukket PVC stangtube med snelleoppbevaring
  • Snellestørrelse: #4/6
  • Line: Guideline Control 3.0 #5
  • Backing: 50m 20lbs

 

Les mer +