Til toppen

13 Fishing Tickle Stick Gen.2

Produktnummer: 1200-100489-M
Lagerbeholdning:
Fra:

inkl. mva.

Arvtageren etter 13-fishing sin mest legendariske stangserie for isfiske

Ny og oppgradert modell av stangmodellen som satte 13-Fishing på kartet blant isfiskere.

Tickle Stick Gen.2 bygger videre på de samme egenskapene som dens forgjenger. Det er ikke stort mye å forbedre på noe som allerede er tilnærmet perfeksjon. Stanga er fremdeles en sensitiv flat-tip modell som gir like god napp-deteksjon på både løftenapp (fisken løfter agnet) som på vanlige napp. Dette kommer av at 13-fishing benytter seg av deres PC2 (Parallel Composite Construction), som gir lineære fibre i stangemnet hele veien ut til tuppen. Denne teknologien gjør at stengene har en overlegen egenskap til å detektere løftenapp sammenlignet med andre flat-tip modeller.

Sett bort fra tupp følsomheten så er den andre store fordelen med denne type flat-tip konstruksjon at stengene kan bygges for å svare mer direkte i det man kommer innenfor det sensitive flate området. Dette betyr at stengene gir deg kortere vei når man skal kroke fisken.

Det som er annerledes med Gen.2 modellen sett bort fra utseendet er at den har en noe lavere egenvekt, et noe sterkere og mer holdbart snellefeste samt at den har en tupp som gir hakket bedre deteksjon på løftenapp. Stangserien har også blitt utvidet til å inneha flere typer aksjoner / stivheter.

Gen.2 serien har følgende modeller:

 • 23’’ (58cm) – Ultra Light
  • Superfølsom modell som kan fiske mormyska fra 3,5g (6mm) og ned mot 0,9g (4mm). Korteste modellen er perfekt etter mindre fiskearter som er raske til å spytte ettersom man raskere kan sette tilslag ved smånapping, samt at man har bedre kontroll på bevegelsene.
 • 27’’ (69cm) – Ultra Light
  • Superfølsom modell som kan fiske mormyska fra 3,5g (6mm) og ned mot 0,9g (4mm). Den perfekte stanga for fiske etter både større og mindre fisk med skikkelig små agn og kroker. De ekstra tommene kontra 23’’ modellen gir deg litt ekstra stanglengde som gjør det mer komfortabelt og mindre risikabelt når man kjører større fisk på små kroker.
 • 27’’ (69cm) – Light
  • Den perfekte stanga for små microjigger og mellomstore mormyska. Gir deg litt mer snert i toppen til å forplante ristende bevegelser ned til kroken. Kan også brukes til små pimpler, lokkemeite, tumblere og små rattle-spoons.
 • 27’’ (69cm) – Medium Light
  • For større microjigger / mormyska samt mellomstore lokkemeite, pimpler etc. Denne modellen er også perfekt for fiske med små balansepilker og vibrasjonsagn.
 • 28’’ (71cm) – Medium
  • For de som ønsker en stang med bedre visuell napp-deteksjon til fiske med mindre til mellomstore balansepilker, rattlebaits, pimpler eller røyeblinker. Noe som ikke er dumt hvis man skal fiske i litt kaldere vær med tykkere hansker som kan gjøre det vanskelig å kjenne napp i fingrene. Stengene er også oppjustert til 28’’ for å gi litt mer rygg og lengde for tilslag og kjøring av større fisk. Stangringene har også en noe større diameter som reduserer risikoen for at de iser igjen.
 • 30’’ (76cm) – Ultra Light
  • For fiske etter større og/eller løsmunnet fisk med mormyska fra 3,5g (6mm) og ned mot 0,9g (4mm). En lengre stang med en noe roligere aksjon gjør dette til den perfekte stanga etter arter som sik og harr, den er også et soleklart topp-valg hvis man skal fiske etter ørret, røye og abbor i kilo+ klassen med skikkelig små agn og kroker. Egenskapene til stanga gjør den også til en fantastisk «dead-stick»

NB: Flat-tip konseptet gjør at tuppene på stengene er mere sensitive for å vri seg under oppbevaring, spesielt på de letteste modellene. Men hvis du opplever at tuppen har vridd seg litt så tåler den fint at du forsiktig og gradvis vrir den sakte tilbake, i motsetning til hva som ville vert tilfelle for stenger som er runde i tuppen. Det er dog løsninger for å ytterligere forhindre dette både ved å oppbevare de i en passende stangbag samt å gjøre som beskrevet i videoen nedenfor.

Les mer +