Jaktiakanalen

På besøk hos Jaktia Sarpsborg!

Bli med Jaktia PRO team Joakim og kompisen Sivert bak kulissene når de besøker Børsemaker Anne Marte Kvarme hos Jaktia Sarpsborg. Der får de blant annet hjelp til service og gjenging på sin hagle og rifle.

Harejakt med Joakim

Her er en liten snutt fra den siste dagen på jakt i 2019. Gutta kjører alltid en økt etter hare på lille julaften, men det ender stort sett opp i preik og lite jakt. Her er noen av klippene fra dagen, og losen gikk jevnt hele tiden. God mat og god kaffe gjorde susen, og vi hadde en helt strålende avslutning på jaktåret 2019.

Hvorfor jakter du?

Det er en følelse som starter i mageregionen og som brer seg i hele kroppen. Er det egentlig en fritidsinteresse eller en livsstil? For oss i Jaktia er jakt en del av noe enda større. Se den flotte inspirasjonsvideoen til Jaktia PRO Team Joakim der han deler sine dypeste gleder og verdier ved å være jeger.

Hvordan dye feller?

Å dye og vedlikeholde feller tar ikke lang tid, men det er en nødvendighet. Det er mye mer bak det enn bare denne lille snutten her. Men her viser Jaktia PRO team Joakim en liten smakebit på hvorfor en bør gjøre det.

På besøk hos Jaktia Førde – Våpenloftet AS

Bli med Jaktia PRO Team Joakim på tur til Jaktia Førde – den populære jaktbutikken som er godt kjent som “Våpenloftet”.

Joakim har fått nyss om at det er kommet en nyskapende gassovn til jakt-/ og turformål og da mener han det er på sin plass å hive seg rundt å hente en.

Jaktia PRO Team – trening og fôring av jakthund

Hva som er det beste fôret og hva slags trening en bør gi hunden sin før jakt, har vært diskutert mellom jegere i generasjoner. Og det kommer sikkert til å føre til diskusjoner i lang tid fremover også. Vi spurte Jan-Robert Sveen i Jaktia PRO Team hvordan han trener og fôrer hundene sine gjennom året. Her er hans råd:

Jaktia Pro Team på skytebanen!

Følg med Jaktia Pro Team når de blir invitert med på Media event på Flå. Her får de prøve langholdsskyting, skyting på angripende, motgående bjørn, hagleskyting med lyddemper, løpende elg, samt mye mye mer!

Joakim (Jegerbloggen) filmer og forteller og har med seg Jan-Robert og Jeanette fra Villmarkslivparet på laget.

Puss og våpenstell

Hvordan stelle og vedlikeholde ditt våpen?

Din jaktrifle er det redskapet du skal stole mest på når jakta er i gang. På lik linje med alt annet utsettes våpenet ditt for slitasje ved bruk. Derfor er det viktig å stelle pent med våpenet slik at det opprettholder sin gode presisjon og levetid. I denne videoen viser Joakim deg tips og triks til hvordan du enkelt kan pusse og stelle våpenet ditt etter jakt.

Harejakt med beagle

En smakebit på høstens jakt

Bli med Joakim og jaktkameratene hans på harejakt med losende hund. I bratte vestlandslier er det alltid spennende å se hva utfallet blir. Etter 2-3 timer med los og jobbing ble det fall. Og det beste av alt – de fikk det med på film.