Reportage

Jaktia Pro Team: Presentasjon av Villmarkslivparet

Vi presenterer stolt våre nye medlemmer i Jaktia Pro Team: Villmarkslivparet Jeanette og Jan Robert Sveen.

Villmarksliv paret er bosatt på en gård i Fredrikstad med sine firbeinte venner, som består av jämthunder og drevere. Jämthundene er import fra Finland, der de fleste av dem er jaktchampioner før de fylte 1 år. Det er tidlig jaktlyst, høye kull verdier og gode stamtavler som er viktig når de skal velge hunder til kennelen sin. Akkurat nå består hundegården av 5 jämthunder og 1 drever, men dette varierer grunnet generasjonsskifte. Mellom 5 – 8 hunder er standard til enhver tid. Jan Robert har over 30 års erfaring med elghunder og elgjakt. Han har 180 jaktdager i året. Jeanette er oppvokst på gård med norsk elghund grå og har hatt sine egne hunder som hun har jaget inn og gått på jaktprøver med.

Jakt på elg, hjort, villsvin og rådyr med hundene er det som ligger hjertet deres nærmest, men Villmarkslivparet jakter også på annet vilt. Hunder og jakt er en del av deres livsstil. Ellers er paret også glad i fiske og friluftsliv. Høsten er årets høydepunkt, der det jaktes hver eneste dag i 4 måneder både i Norge og Sverige. De resterende månedene brukes til å restituere og bygge opp hundene for ny sesong gjennom målbevisst trening. Jan Robert og Jeanette har mange mil og flere hundre timer på beina før jaktsesongen starter.

Vi gleder oss stort over å ha Jeanette og Jan Robert med i vårt ambassadørteam og ser frem til et morsomt og spennende samarbeid i tiden som kommer. Framover vil du kunne lese om tips og eventyr fra Villmarkslivparet her på jaktia.no. Du kan også finne innlegg fra de andre medlemmene i Jaktia Pro Team under emneknaggen #jaktiaproteam på sosiale medier.