Jaktia Pro Team: Presentasjon av Tonje Helene Blomseth

Vi er stolte av å presentere vårt nye medlem i Jaktia Pro Team; Tonje Helene Blomseth.

Vår nye ambassadør er ei ung eventyrer som lever av friluftsliv på heltid. Hun er også hundekjører med et spann på 8 Alaska Malamuter. Tonje gikk Norge på langs i en alder av 17 år, krysset Nordkalotten på ski alene en hel vinter og har hatt flere turer til Alaska. Nylig kom hun hjem fra nærmere ett år i Canadas villmark som “fangstkvinne” sammen med sin samboer og hundene.

Tonje er en relativt fersk jeger og presiserer at hun vil jakte for å kunne supplere til seg selv og hundene på lange ekspedisjoner med liten tilgang på mat. I tillegg vil hun jakte til det private kjøkken hjemme i Karasjok. Småvilt er nok først og fremst det hun vil prioritere, men hun legger ikke skjul på at hun drømmer mer om storvilt nå enn hun gjorde før. Hun prøver seg på elgjakt for første gang denne høsten i Finnmark.

Det ligger an til nye ekspedisjoner, en bok samt en TV-serie fra Canada oppholdet, og det står ikke på antall prosjekter Tonje har på gang for tiden. Villmarksjenta drømmer om å kunne jakte fra hundesleden slik hennes store helt Helge Ingstad gjorde i sin tid. Derfor streber hun selv etter å bli en dyktig jeger og ikke minst må hundene trenes opp til denne typen hundekjøring og særegne kommunikasjon.

Vi gleder oss stort over å ha fått Tonje med på laget i vårt ambassadørteam og ser frem til et morsomt og spennende samarbeid i tiden som kommer. Hennes største lidenskap er å dele og formidle gleden av samspillet mellom natur, dyr og mennesket. Fremover vil du kunne lese mer om Tonje her på Jaktia.no. Du kan også finne flere innlegg fra Jaktia Pro team under emneknaggen #jaktiaproteam på sosiale medier.

I vårt produktmagasin JEGEREN kan du lese mer om Tonjes opphold i Canada og hvordan hun måtte jakte for livets opphold.